Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Soros nije financirao TIH za EU izbore 2014. godine

19.08.2016.

Transparency international Hrvatska nije primio novac od Sorosevog "Otvorenog društva" za europarlamentarne izbore koji su provedeni 2014. godine iako je ured Transparency internationala iz Brisela dobio donaciju od 122 000 $ za osam ogranaka uključujući i Hrvatsku. 

TIH je u protekle tri godine napravio mnogo za borbu protiv korupcije u Hrvatskoj, ali i veliki iskorak u podizanju aktivizma građana, uključivanju volontera u rad udruge, te stvarnom doprinosu općem dobru bez angažiranja sredstava za honorare ili plaće. Nismo članovi Platforme 112 od listopada 2014. godine.

TIH je osnovan 2000. godine kao udruga građana, te posluje legitimno, legalno i transparentno pod istim imenom u Hrvatskoj sa svim pravima i obvezama koje kao pravna osoba ima osim što više ne surađujemo sa središnjicom. 

 

U ožujku 2016. godine Transparency International ( nevladina udruga registrirana u Njemačkoj) je donio jednostranu odluku o ukidanju hrvatskog ogranka na temelju kleveta tajnih informanata iz Hrvatske. Razlozi prekida suradnje.  Niti nakon pet mjeseci od obavijesti koju smo primili elektroničkim putem nismo primili službenu odluku s obrazloženjem od strane TI tajništva.

 

Svaki dan zovete i pitate:

Zašto je isključen Zorislav Antun Petrović iz TIH-a?

Bivši predsjednik (mandat 2002.- 2010.) Zorislav Antun Petrović isključen je iz udruge odlukom Skupštine TIH-a, a na prijedlog Suda časti, prvenstveno zbog toga što je sam sebe zaposlio na trogodišnji projekt CRINIS (vrijednost projekta 146.000 Eura) u vrijeme dok je obnašao dužnost predsjednika udruge, a da Upravni odbor nije donio nikakvu odluku o tome niti su o istoj informirani članovi Skupštine, te iz još nekoliko razloga koji su ozbiljno narušili vjerodostojnost našeg rada.  

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2021 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica