Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Afera FIMI MEDIJA - rezultat borbe protiv korupcije je nepravda

13.11.2020.

              U povodu nepravomoćne presude u obnovljenom postupku „Afere FIMI MEDIJA“ Transparency International Hrvatska smatra da je ovo primjer neučinkovite borbe protiv korupcije koja je pokazala da kao rezultat dugotrajnog pravosudnog procesa imamo jedino nepravdu.

              „  Ovo je primjer neučinkovite borbe protiv korupcije u Hrvatskoj bez obzira na krajnji ishod postupka. Nakon desetogodišnjeg procesa nema pravde za nikoga.     

Svaki pojedinac koji sudjeluje u korupciji mora biti unaprijed svjestan posljedica – da će biti otkriven, procesuiran i kažnjen u poštenom i pravičnom sudskom postupku provedenom u razumnom roku.

Građani svjedoče mentalnoj okrutnosti sustava koji opravdava i tolerira nepravilnosti, političku korupciju i zlouporabu vlasti za osobne probitke.

 Zakoni koji omogućavaju dugotrajne sudske procese su štetni i za državu i za građane bez obzira o kome se radi, jer su nepravedni i ne pridonose povjerenju u sustav.

Procedura koja omogućava desetogodišnji sudski proces pravnim prazninama pokazuje da je postupak neučinkovit i skup, a utvrđivanje objektivne odgovornosti pojedinca zakašnjelo.

Tako je borba protiv korupcije kompromitirana, novac potrošen, a dojam nepravde i nepovjerenja u pravosuđe još više istaknut.“  Davorka Budimir predsjednica TIH-a.

             

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2021 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica