Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Novinarima dati sigurnost, a tražiti odgovornost

02.03.2019.

NOVINARIMA DATI  SIGURNOST, A TRAŽITI ODGOVORNOST  

Povodon prosvjeda „ Oteli ste medije– Novinarstvo ne damo“ Transparency International Hrvatska smatra da je potrebno osigurati uvjete za kvalitetno novinarstvo, a  koje danas u Hrvatskoj ne postoje.

„ Novinari moraju imati sigurnost u obavljanju svoje profesije. Prije svega ugovore o radu  da bi mogli biti neovisni i slobodni u odgovornom obavljanju svog posao.  

Potplaćenost i egzistencijalna nesigurnost prisiljavaju ih da svoju struku zanemare kako bi pogodovali vlasnicima medija, te svoje novinarske radove poslušno oblikovali na način koji će odgovara onima za koje su napisani.

Današnje novinarstvo svedeno je na marginaliziranje važnih društvenih tema.

Novinari su uglavnom prisiljeni izvještavati o političkim obračunima, bez obzira s koje strane oni dolaze, te o pojedinačnim slučajevima građana iz crnih kronika o kojima se danima raspravlja.

Svakodnevno izvještavanje o tim negativnostima utječe na opće povećavanje nezadovoljstva građana, te doprinosi padu njihovog povjerenja u političke institucije i političare, kao i u njihovu budućnost u vlastitoj zemljii.

Zbog toga svakodnevno svjedočimo velikom odlasku građana u one države koje obećavaju sigurnost i normalne životne uvjete, jer toga na žalost za obične građane u Hrvatskoj za sada nema.„ istaknula je  Davorka Budimir, predsjednica Transparency International Hrvatska.      

Kontakt za medije: Ured TIH-a 091 2232011, mediji@transparency.hr

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2021 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica