Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Nepravomoćna presuda za aferu INA-MOL - prekasno

30.12.2019.

PRESUDA U SLUČAJU INA MOL - FORMALNO DONESENA PREKASNO, U STVARNOSTI POKAZUJE DA BORBA PROTIV KORUPCIJE NE POSTOJI

Transparency International Hrvatska u povodu nepravomoćne presude Županijskog suda u Zagrebu bivšem premijeru dr.Ivi Sanaderu u slučaju INA-MOL smatra da je borba protiv korupcija kompromitirana dugotrajnim sudskim postupcima, te proceduralnim odugovlačenjem.

 

„ Nepravomoćna presuda nakon deset godina od izbijanja afere INA-MOL kompromitira stvarnu borbu protiv korupcije u Hrvatskoj, te pokazuje neučinkovitost represivnih tijela i pravosudnog sustava.

 

Hrvatski građani preskupo plaćaju neučinkovitu i neprvednu borbu protiv korupcije. Danas kada je presuda pročitana više se nitko niti ne sjeća o čemu se radilo i tko su bili akteri afere.

 

To što je izrečena nepravomoćna presuda bivšem premijeru koji je proglašen krivim, kao i svima koji su u njoj sudjelovali pokazuje da se kao društvo moramo promijeniti tako što ćemo svakodnevno naglašavati da ovu državu moraju voditi odgovorni, nekompromitirani i nekorumpirani pojedinci.

 

Osim dugotrajnih sudskih procesa problem su i nesrazmjerne kazne koje za dokazane koruptivne radnje predviđaju male kazne, a što je nelogično i duboko vrijeđa svakog poštenog građanina, jer se poručuje da se korupcija u konačnici isplati.  “ istaknula je dr.sc. Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

 

Kontakt za medije: Ured TIH-a 091 2232011, mediji@transparency.hr

 

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica