Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Kada i kako ćete suzbiti korupciju u Hrvatskoj ? - tražite povjerenje birača odgovorom na ovo pitanje

02.09.2016.

U dosadašnjoj kampanji borba protiv korupcije nije istaknuta kao jedan od najvećih problema hrvatskog društva koji ozbiljno ugrožava prosperitet i napredak društva u cjelini, ali su se razne korupcijske afere političkih aktera koristile za dnevno političke obračune i dodatno narušavanje povjerenja građana u političare.

 „Borba protiv korupcije je borba za: nova radna mjesta, rast produktivnosti javnog sektora, povećanje broja učinkovitih djelatnika javne uprave i zaposlenih u javnom sustavu, smanjivanja sive ekonomije i troškova poslovanja, te povećavanja investiranja u Hrvatsku.

Dosadašnja kampanja nam je pokazala da se pojam korupcije koristi samo kada se politički akteri međusobno obračunavaju u želji da nanesu štetu političkim protivnicima i osvoje zastupnički mandat i parlamentarnu većinu. Pri čemu ih jedino zanimaju matematičke operacije zbrajanja i oduzimanja glasova birača i njihovo pretvaranje u izgledne mandate. 

Povjerenje građana vratiti ćete onog trenutka kada osigurate da korumpirani pojedinci ne budu na javnim pozicijama i kada neće biti u mogućnosti odlučivati o općem dobru i prosperitetu Hrvatske. Odgovorite: Do kada će korumpirani pojedinci nadgledati provođenje izbornog postupka u DIP-u ili donositi presude na Ustavnom sudu?  

Prevenirajte korupciju stvarnom borbom za prosperitet Hrvatske, transparentnim financiranjem političkih kampanja, te točnim i preglednim financijskim izvještajima koje objavljujete ne zbog zakonskih obveza, već zbog toga što želite pokazati da učinkovito i transparentno raspolažete novcem kojim upravljate. To je borba protiv korupcije.„ istaknula je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

Kontakt za medije: Ured TIH-a 091 2232011, mediji@transparency.hr

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica