Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Glavni državni odvjetnik više nema integritet

19.02.2020.

                        Transparency International Hrvatska povodom otkrića medija, te izjave glavnog državnog odvjetnika da je aktivan član udruge građana koja ima tajna pravila i sustav djelovanja, smatra da je time onemogućeno  obavljanje njegova trenutna dužnost.

Glavni državni odvjetnik nije bilo koji pojedinac, već onaj koji je odgovoran za zaštitu interesa Republike Hrvatske, poštivanje Ustava i zakona u državi protiv svih koji taj sustav narušavaju kriminalnim i koruptivnim aktivnostima.

Izabran je od zakonodavnog tijela na prijedlog izvršne vlasti i svoju dužnost mora obavljati neopterećen trenutnom voljom političkih aktera ili dnevno političkim događajima.

Upravljanje sukobom interesa podrazumijeva da izabrani pojedinac komunicira sve svoje prethodne profesionalne, stručne ili privatne ineresa s javnošću prije dolaska na dužnost i to je odraz njegovog vlastitog integriteta.

U trenutku izbora na dužnost njegov jedini posao je dvadeset i četiri sata dnevno biti jamac očuvanja i zašttite interesa Republike Hrvatske u zaštiti od korupcije, kriminala i svih oblika narušavanja poretka.

U sadašnjem trenutku integritet glavnog državnog odvjetnika je trajno narušen i šteti svim institucijama u prevenciji i represiji borbe protiv korupcije. Još više omalovažava rad svih poštenih i odgovornih pojedinaca u sustavu državnog odvjetništva koji istinski žele odgovorno raditi svoj posao, za njega biti pošteno plaćeni i odgovarati za zakonitost vlastitog postupanja bez obzira o kome se radilo.“ poručila je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

Kontakt za medije: Ured TIH-a 091 2232011, mediji@transparency.hr

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica