Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

09.10.2017.

OBJAVA ZA MEDIJE

/za objavu odmah/

9. listopad 2017. godine

 

 

DOSTA JE ZABAVLJANJA JAVNOSTI –

REVIZIJA POKAZUJE DA JE SUSTAV UPRAVLJANJA HRVATSKOM

NEPRAVEDAN, NEPOŠTEN I NEUČINKOVIT   

 

Transparency International Hrvatska povodom objave revidiranih financijskih izvještaja Agrokora d.d. i Agrokor grupe za 2016. godinu poziva sve nadležne institucije i tijela javne vlasti na hitno djelovanje i donošenje učinkovitih poteza – završilo je vrijeme zabavljanja javnosti.

 

„ Nakon što je hrvatska javnost informirana o nalazima revizije financijskih izvještaja vrijeme je za istinsko, učinkovito i stvarno djelovanje kako bi se utvrdila odgovornost za situaciju u koju su dovedeni svi hrvatski građani. Svi građani su povezani s tako velikom kompanijom – bilo kao zaposlenici, kao kupci, dobavljači ili korisnici roba i usluga.

 

Kada sustav ima selektivne kriterije, nejasna pravila i veliki broj izuzetaka onemogućeno je poslovanje i učinkovita kontrola takvog poslovanja.

 

Zašto smo u sustav uveli fiskalizaciju i kontrolu tijekova novca u poslovanju ako sustav nije  u mogućnosti otkriti koruptivne rizike, nepravilnosti i nelogičnosti, te ih prevenirati?

 

 

Niti jedno društvo, pa niti ono najveće, ne može podnijeti troškove divljeg kapitalizma s kojima se suočilo hrvatsko društvo u protekla dva desetljeća. Gubitak nije samo u novcu, već u svim vrijednostima za koje smo mislili da ih kao društvo imamo poput povjerenja, poštenja i odgovornosti.

 

Zakašnjelim i simboličnim kažnjavanjem pojedinaca ne možemo poprativi sustav koji je nepošten i nepravedan, a povjerenje građana vratiti će tek oni koji će omogućiti da ista pravila vrijede jednako za sve. “ istaknula je dr.sc. Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

 

Kontakt za medije: Ured TIH-a 091 2232011, mediji@transparency.hr

 

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2022 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica