Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Volonteri TIH-a u posjetu pučkoj pravobraniteljici

03.03.2015.

Volonteri TI Hrvatska  posjetili Ured pučke pravobraniteljice u RH, te su se upoznali s njenim radom, organizacijom ureda i svim aktivnostima koje su trenutno u tijeku. 

Volonteri TI Hrvatska, s predsjednicom Davorkom Budmir, posjetili su 3. ožujka 2015. godine Ured pučke pravobraniteljice u Republici Hrvatskoj. U jednosatnom razgovoru s predstavnicima Ureda, volonteri su saznali više o ulozi ombudsmana i o području njezina djelovanja. Ured pučke pravobraniteljice brine o zaštiti ljudskih prava, suzbijanju različitih oblika diskriminacije i nečovječnog ponašanja, a u svojem radu, osim službenih godišnjih izvješća Hrvatskom saboru, Ured obrađuje i pritužbe građana kojih je tijekom 2014. godine evidentirano preko 3 000, te je broj prijava kontinuirano u porastu, ali i surađuje s udrugama civilnog društva, međunarodnim akterima i državnim institucijama. 

Nakon izlaganja naših domaćina uslijedila su mnogobrojna pitanja volontera o načinu rada Ureda, institucionalnim okvirima djelovanja, ali i kategorijama prijava povreda ljudskih prava, a Transparency International Hrvatska izrazio je želju za još snažnijom suradnjom Ureda pučke pravobraniteljice s državnim institucijama, ali i organizacijama civilnog društva koji aktivno sudjeluju u borbi protiv korupcije.

 

Posjet volontera TI Hrvatska možete pogledati i na facebook stranici Transparency International Hrvatska!

 

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica