Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Uhićenja u Splitu

21.07.2021.

Nakon Zagreba, policija, PNUSKOK i USKOK počeli su pročešljavati i Split te su u sklopu najnovije antikorupcijske akcije upali u splitsku Gradsku upravu, Banovinu. Uhićeno je 12 osoba zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela, potvrdili su iz PNUSKOK-a i dodali kako provode dokazne radnje te da će detalje iznijeti nakon kriminalističkog istraživanja. Iz USKOK-a su poručili da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju.

Kako se neslužbeno doznaje sve je povezano s građevinskim malverzacijama, odnosno davanjem i primanjem mita oko izdavanja dozvola za gradnju objekata na splitskom području i radi se o nastavku kriminalističkih istraživanja koje je policija provodila nad nizom osoba u travnju i listopadu 2019. Među uhićenima su djelatnici gradskih tijela, kao i splitski poduzetnici i arhitekti, a polako se doznaju i njihova imena.

Privedeni su voditelj Odsjeka za provedbu dokumenata prostornog uređenja Boris Marelja, viša savjetnica u istom odsjeku Ljiljana Poletti Kopešić, kao i viša savjetnica u Upravnom odjelu za prostorno uređenje Lada Pocrnić Mladinić. Kako saznaju mediji uhićeni su i bivša vjećnica HGS-a Danijela Špalj, poduzetnici Zvonko Kotarac, njegov brat Ivan Kotarac, Mario Jukić, požarni inspektor civilne zaštite, kao i arhitekti Emil Šverko, Neno Kezić i Neven Mladinić, suprug također privedene Lade Pocrnić Mladinić.

 

Izvor: telegram.hr

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2023 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica