Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Uhićena Ana Stavljenić-Rukavina zbog namještanja natječaja za ravnatelja bolnice Srebrnjak

30.06.2021.

Jučer je Transparency International Hrvatska pisao o zapošljavanju preko veze i upozorio javnost na ovaj aktualni problem.

Danas, 30 lipnja 2021. godine pokrenuta je velika akcija USKOK-a i zagrebačke policije. Akcija ima tri kraka, sva tri su korupcijske prirode. Jedan krak vezan je za namještanje dobivanja elitnih lokacija na zagrebačkom Adventu, drugi za mito, a treći za namještanje natječaja za ravnatelja bolnice Srebrnjak.

Upravo je iz razloga zapošljavanja preko veze uhićena i 81-godišnja Ana Stavljenić-Rukavina, bliska suradnica pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, koja je bila potpredsjednica zagrebačke Gradske skupštine i predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Andrija Štampar”.

Sumnjiči se da je upravo kao šefica Upravnog vijeća dječje bolnice Srebrnjak zajedno s Bandićevom šeficom stručne službe gradonačelnika Andrejom Šulentić zloupotrijebila položaj pri izboru novog ravnatelja bolnice te namjestila natječaj.

Upravo je Ana Stavljenić-Rukavina kao predsjednica Upravnog vijeća odlučila o smjeni bivšeg ravnatelja Bore Nogala. Optužila ga je za različite propuste u bolnici, uključujući proceduralne nepravilnosti u zapošljavanju liječnika u zadnjih sedam godina.

Boro Nogalo je za svoju smjenu prozivao Anu Stavljenić-Rukavinu te tvrdio da je ona, iskorištavajući svoj službeni, društveni i politički položaj u svojstvu predsjednice Upravnog vijeća, odlučila u ime i za račun interesne skupine koju zastupa pokrenuti postupak razrješenja njegove dužnosti prije isteka mandata.

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2023 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica