Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Transparency International tužio TIH i pravomoćno izgubio tri sudska postupka

24.01.2022.

Njemačka udruga Transparency International iz Berlina pokrenula je nekoliko sudskih postupaka u Hrvatskoj protiv Transparency International Hrvatska . Do danas kada je objavljen novi Indeks percepcije korupcije 2021 pravomoćno je izgubila tri sudska postupka u Hrvatskoj, te je nadoknadila troškove postupka. Nakon što joj je oduzeto pravo na znak i figurativni žig pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo pokrenula je i novi postupak sada i protiv tijela javne vlasti. 

Transparency International nije međunarodna organizacija, već lokalna udruga civilnog društva registrirana prema zakonu u Njemačkoj. U Hrvatskoj nikada nije samostalno osnovala podružnicu, a ugovor koji je potpisan s Transparency International Hrvatska nikada nije raskinut. Procedurom je bio predviđen arbitražni postupak, te sudski postupak u Njemačkoj do kojeg nikada nije došlo.  

Niti jedna udruga u svijetu nije bila izložena ovakvom pritisku od strane udruge koja se predstavlja kao transparentna i nekorumpirana, a čiji alat Indeks percepcije korupcije predstavlja općeprohvaen pkazatelj koji mjeri razinu borbe protiv korupcije diljem svijekta. 

Transparency International Hrvatska protiv Transparency Internationala iz Berlina ima tri pravomoćne sudske presude u svoju korist. 

  • 10.03.2020. poništaj žiga - konačno Rješenje Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo
  • 21.07.2020.  presuda za poništaj žiga Trgovačkog suda u Zagrebu 
  • 10.12.2020.  pravomoćna presuda  za poništaj žiga Visokog Trgovačkog suda 
  • 10.11.2021.  presuda za ime Trgovačkog suda u Zagrebu
Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2022 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica