Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Što kandidati za lokalne izbore kažu o korupciji?

15.04.2021.

Tomislav Tomašević – MOŽEMO!

"Možemo reći da će biti reorganizacije gradske uprave... Ne zanima me kako je tko došao, u kojoj je stranci, nego samo da radi svoj posao."

"Građani će konačno imati priliku odlučivati o načinu kako se troši novac u njihovim četvrtima: kroz participativno planiranje proračuna, odlučivat će kako se 200 milijuna kuna iz gradskog proračuna godišnje ulaže u gradnju komunalne i druge infrastrukture u njihovom susjedstvu."

"Nakon mene neće biti moguć novi Bandić."

 

Ivica Relković – CENTAR

"Ono s čim će se suočiti osoba koju građani izaberu da upravlja Gradom, vjerojatno će biti potpuno suprotno od onog što i ta osoba i sami građani u ovom trenutku misle. Gradom će iduće četiri godine trebati upravljati ne u smjeru sitnih sebičnih interesa samih građana, nego u mnogočemu protiv tih kratkoročnih površnih interesa.“

 

Davor Nađi – FOKUS

"To nije način na koji se država treba nositi s ovom krizom usred pandemije. Država treba vratiti te dugove, jer svi znamo da država ne čeka više od godinu dana poduzetnike da plate, primjerice, poreze."

"Transparentnost nije samo prikazivanje faktura, nego i pristup otvorenog prikazivanja podataka onima kojima mi, izabrani dužnosnici, odgovaramo, a to su građani."

 

Joško Klisović - SDP

"Eliminirat ću političku korupciju iz gradskih struktura."

 

Anka Mrak Taritaš – GLAS

"Zagreb ne zna ni koliko imovine ima niti na njoj zarađuje koliko bi mogao, a posebni je problem da o njoj niti ne brine, nego je sve prepušteno stihiji i propadanju. Jedino što se radilo bila je prodaja da bi se na brzinu pokrpale financijske rupe."

 

Ivica Puljak - CENTAR

"Neću se bojati smanjiti broj zaposlenih u gradskoj upravi."

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2021 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica