Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Potres - neka se razorno osjeti i na bankovnim računima političkih stranaka

30.12.2020.

Transparency International Hrvatska povodom potresa koji je zahvatio Hrvatsku poziva vodstva političkih stranaka da vlastite prihode koje ostvaruju iz proračuna na svim razinama usmjere prema saniranju ogromnih posljedica kojima svjedočimo.

Profesionalni političari niti u jednom trenutku do sada nisu spomenuli ogromne količine novca kojima raspolažu na poslovnim računima političkih stranaka. Taj novac im se dodjeljuje  temeljem nepoštenih zakonskih rješenja o financiranju političkih stranaka u nekoliko rata godišnje. Vrijeme je da ga se doborvoljno odreknu u punom iznosu i preusmjere ga za potrebe saniranja posljedica potresa.

16,9% proračunskih troškova svake godine odlazi na profesionalno financiranje političkog tržišta u Hrvatskoj koje je neefikasno i zatvoreno bez želje da se promjeni.

Svake godine se iz državnog proračuna odlije više od 50 milijuna kuna, a iz lokalnih proračuna još oko 40 milijuna kuna na račune političkih stranaka koje su registrirane kao neprofitne organizacije. Svi profesionalni političari ionako su plaćeni za svoj rad mjesečnim primanjima i brojnim povlasticama.  

Biti pozitivan primjer drugima znači dati sve što imaš, a što su mnogi građani već pokazali vlastitim ponašanjem i solidariziranjem.“ poručila je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2023 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica