Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Paralele HRT-a - borba protiv korupcije

29.05.2014.

Zašto je prema Indeksu percepcije korupcije Novi Zeland najmanje korumpirana zemlja svijeta? Koja su iskustva u sprječavanju koruptivnih radnji? Kakva je situacija s borbom protiv korupcije u Srbiji i Bosni i Hercegovini, kao našim regionalnim susjedima? Što je pokazalo istraživanje TI o integirtetu institucija EU ? 

Koliko korupcija štetno djeluje na razvoj gospodarstva, govori i primjer Hrvatske. Strani investitori upravo korupciju smatraju jednom od najvećih prepreka za ulaganja.

Antikorupcijsko izvješće Europske unije jedan je od dobrih alata. Europska unija treba nadzirati borbu protiv korupcije u svim članicama, a posebno onim novima gdje borba protiv korupcije nije duboko ukorijenjena u sve pore društva. Kroz takav se nadzor vidi što se s tom borbom događa - stagnira li ili napreduje. Hrvatska, primjerice, korača malim koracima naprijed. U nadolazećem razdoblju mnogo očekujemo od novog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i sa strane civilnog društva - hrvatskog ogranka Transparency Internationala istaknuo je Carl Dolan iz Briselskog ureda TI.   

Pogledajte cijelu emisiju

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2021 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica