Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Odgovorno i odlučno upravljanje javnom nabavom

03.06.2014.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović na konferenciji „Transparentno, etično i sigurno poslovanje“ istaknuo važnost odgovornog, ali i odlučnog upravljanja javnom nabavom.

Zagreb, 2. lipnja 2014. - Konferencija „Transparentno, etično i sigurno poslovanje“ pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića okupila je stotinjak vodećih hrvatskih gospodarstvenika, odvjetnika i predstavnika državnih institucija.

„Borba protiv korupcije je mnogo više od otkrivanja koruptivnih djela i kažnjavanja. U prvom redu najvažnije je promijeniti mentalitet i otkloniti koruptivnu svijest - pristajanje na korupciju kao način života, način vođenja poslovanja i način vođenja politike“, kazao je predsjednik Republike Ivo Josipović te istaknuo da je danas hrvatsko društvo visoko senzibilizirano na korupciju te da nema tog predsjednika, premijera ni člana parlamenta koji to može i želi promijeniti.

„Tamo gdje nema transparentnosti, sigurnosti i etičnosti u politici, teško da ih može biti u drugim sferama društva“, kazao je predsjednik Josipović te pozvao na odgovorno, ali i odlučno upravljanje javnom nabavom: „Mi još uvijek tražimo formulu kako da javne nabave budu snažni antikoruptivni mehanizam, a s druge strane da ne guše trgovinu, gospodarstvo i poslovanje.“

„Nova kultura transparentnosti za koju se zalaže Transparency International Hrvatska podrazumijeva  implementaciju najviših društvenih vrijednosti u sustav poslovanja i upravljanja privatnim i javnim dobrima. Pri tome je poštenje vrijednost koja je temeljna i o kojoj se ne raspravlja. Sigurnost je nova vrijednost koja je posljedica transparentnosti“, kazala je Davorka Budimir, predsjednica udruge Transparency International Hrvatska.

„Poslovni je svijet u današnje vrijeme suočen s brojnim izazovima i rizicima koji mogu utjecati pozitivno, ali i negativno na svakodnevno poslovanje. Kupci žele dobiti provjeren proizvod koji je u sukladnosti sa svim lokalnim i međunarodnim zakonima i standardima, dok upravo isporučitelji proizvoda i usluga imaju zadatak postići tu sukladnost, održavajući pritom kontinuiranu razinu kvalitete. SGS-ova stručnost kroz dugi niz godina nepristrane verifikacije kvalitete i kvantitete proizvoda i usluga, njihove certifikacije, implementacije antikorupcijskih programa te ostalih načina nadzora i ispitivanja, omogućuje sigurno i transparentno poslovanje“, kazao je Marinko Ukropina, generalni direktor tvrtaka SGS Beograd, SGS Adriatica, SGS Slovenija i SGS Bosna i Hercegovina.

 

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2023 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica