Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Odgovorni su lideri političkih stranaka - vrijeme je za kulturu dijaloga

22.09.2016.

Parlamentarni izbori su završili. Lideri političkih stranaka dužni su odgovornim ponašanjem štititi integritet političkih institucija, važnost političkih stranaka u demokratskim procesima i biti primjer kako bi se očuvalo povjerenje građana u institucije vlasti.

„Lideri političkih stranaka koji su izbornim rezultatom osigurali obnašanje vlasti u budućem razdoblju, bez obzira hoće li biti u vlasti ili u oporbi, dužni su svojim ponašanjem biti primjer odgovornih i učinkovitih pojedinaca. Vaš je zadatak poštivanje volje birača i izbornih rezultata, a ne politička trgovina, te borba za vlastite pozicije i privilegije.

Unutarstranački obračuni u javnom prostoru su nedopustivi i sramotni. Pokazuju ozbiljnu krizu vodstva političkih stranaka i temeljno nepoznavanje zajamčenih ljudskih prava  svakog pojedinca na slobodu misli i izražavanja.

Nedopustivi su obračuni političkih protivnika u javnom prostoru kako bi ih se osramotilo i eliminiralo.

Lideri političkih stranaka konačno se moraju početi javno zalagati za pravo na iskazivanje različitih stavova i mišljenja u kulturi dijaloga, uz poštivanje Ustava, zakona i međunarodnih konvencija kao temeljnih vrijednosti demokratskog poretka.

Preuzmi priopćenje

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica