Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Novi gradonačelnik Oroslavlja uvodi promjene u gradsku upravu

07.10.2021.

"Grad Oroslavlje je u dugovima i taj dug su stvorili čelnici koji su dokazali da nisu sposobni upravljati gradskim novcem. Međutim, kad ti isti čelnici nezakonito isplaćuju plaće sebi i svojim zaposlenicima onda to nije samo nesposobnost, to je namjerno smišljeno kršenje zakona u svrhu stvaranja lojalnosti svojih zaposlenika."

“Dragi Oroslavčani, 10 godina su nam svakodnevno lagali, a lažu još i danas nakon brojnih otkrića njihovih pogodovanja i dogovora ‘ispod stola’. Nakon što sam načeo ovu temu, počeli su lagani pritisci… Pitali su me da li ja znam da ti ljudi imaju obitelji. Čekajte malo, pitam ja njih znaju li oni i da mi ostali imamo obitelji i da smo svi potpuno ogorčeni jer su nas neprestano krali i lagali.”

“Ne razumijem kak nekome pada na pamet nakon ovakvih otkrića vršiti pritisak i kak se uopće ne srame o tome govoriti javno. Bez obzira na ucjene i pritiske ovaj grad se bude pokrenul na bolje, a ja bum dal sve od sebe da se to desi čim prije.”

Nakon afera koje su zatresle Zagorje, novi gradonačelnik Oroslavlja navodi korake koje je do sada poduzeo kako bi smanjio korupciju u svom gradu:
- nakon saznanja o nezakonitoj isplati plaća, zadnju plaću gradskim zaposlenicima isplatili smo sukladno zakonitom okviru što je rezultiralo znatno manjim isplatama u odnosu na mjesece prije
- paralelno sam uskladio osnovicu plaće u skladu s plaćama službenika i namještenika u upravnim odjelima i službama jedinica lokalne samouprave, a Gradsko vijeće utvrdilo je koeficijente za obračun plaće sukladno složenosti poslova određenog radnog mjesta.
- buduće plaće su usklađene s poslom koji se radi, a uštede u odnosu na dosadašnje plaće olakšavaju nam zapošljavanje kadrova koji su neophodni za kvalitetno i efikasno funkcioniranje gradske uprave.

 

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica