Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Ministra uprave treba smijeniti - -pismo premijeru Plenkoviću

24.06.2019.

From: TIH Davorka Budimir
Sent: Friday, June 21, 2019 5:44 PM
To: 'predsjednik@vlada.hr'
Cc: ured@transparency.hr
Subject: FW: Objava za medije - Brač Medical City - Borbu protiv korupcije nema tko provesti
Importance: High

Poštovani premijeru,

kada ste izabrani na čelo HDZ-a u srpnju 2016. godine obećali ste  drugačije standarde političkog djelovanja u borbi protiv korupcije. Pozvali ste i na suradnju pa vjerujem da je sada trenutak da to i snažno pokažete.

U dosadašnjem premijerskom radu pokazali ste da vjerujete najbližim suradnicima i niste bili skloni razrješenjima iako je bilo skandala preko kojih je bilo teško proći i marginalizirati ih.

Slučaj „Brač Medical City“ ozbiljno narušava povjerenje u rad pojedinih ministara koji su na pozicije došli s upravljačkih pozicija lokalnih razina.

Vjerujem da osobno niste upoznati s detaljima njihovog rada prije obnašanja dužnosti. Nevjerojatna je priča o tadašnjem načelniku, a sadašnjem ministru, koji je pokušao ostvariti projekt čudotvornog stroja protiv raka i medicinskog turizma.

Ne morate dijeliti svjetonazorske stavove s građanima Hrvatske,ali ste dužni osigurati da većina građana može pošteno živjeti.

Ostavku ministra ne trebate očekivati, jer je malo primjera u našoj povjesti od 1990. godine do danas kada smo svjedočili takvom integritetu pojedinca.

No, nismo svjedočili niti odlučnom stavu jednog premijera da odgovorno smijeni ministra bez odugovlačenja i umanjivanja krivnje. Takvo ponašanje pojedinca šteti svima nama

I Vama kao premijeru i ministru kao pojedincu koji pokazuje da za njega ne vrijede zakoni, ali i građanima koji neće više vjerovati i onda kada će odluke koje donosite biti korisne i opravdane.

Ne možete dozvoliti da je investicija opravdana strojem koji će ljude ozdraviti od bolesti koja je u većini slučajeva smrtonosna. To je poštovani premijeru ponižavajuće za svakog pojedinca koji još uvijek nije otišao iz Hrvatske.

S poštovanjem,

 

dr.sc. Davorka Budimir, predsjednica TIH-a

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2021 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica