Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Korupcija se ne isplati - Uhićena Gabrijela Žalac

10.11.2021.

Telegram.hr otkrio je aferu bivše ministrice regionalnih razvoja i fondova EU još 2019. godine. Danas 10.11.2021 godine bivša ministrica je uhićena.

Prije dvadesetak dana policajci iz PNUSKOK-a, po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO), novoformiranoga tužiteljskoga tijela koje se bavi malverzacijama u kojima su oštećeni Europski fondovi, izvršili su nekoliko pretraga u ministarstvu koje je nekad vodila Žalac te izuzeli dokumentaciju vezanu upravo oko posla s Ampelosom, tvrtkom od koje je kupila sporni softver koji je vrijedio 2,9 milijuna kuna, a koji je ministarstvo platilo nevjerojatnih 13 milijuna kuna.

Osim Žalac, uhićene su još tri osobe, među njima i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU-a Tomislav Petric.

Što kažu iz Ureda europskog javnog tužitelja

“Ured europskog javnog tužitelja u suradnji s hrvatskim Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provodi hitne dokazne radnje danas, 10. studenoga 2021. godine, u Hrvatskoj”, stoji na početku priopćenja kojim je potvrđeno da su danas uhitili četiri osobe.

“Navedene radnje odnose se na četiri osobe za koje se sumnja da su počinile kaznena djela u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU te u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU), vezano uz postupke javne nabave informatičkog sustava.

Ured europskog javnog tužitelja će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti”, napisali su iz Ureda.

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica