Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Izvješće o transparentnosti EY 2016

20.06.2017.

Ugledna konzultanstska tvrtka EY Hrvatska objavila je Izvješće o transparentnosti 2016  o uvjetima poslovanja U Hrvatskoj navodeći da se ubrajamo u najkorumpitranije države jugoistočne Europe.   

Oko 79 posto naših menadžera smatra da je problem korupcije u Hrvatskoj široko rasprostranjen u poslovanju, smjestivši nas na neslavno ukupnp peto mjesto po korupciji, stoji u Izvješću o prijevari provedenom između studenog 2016. i siječnja 2017. u Europi, Bliskom Istoku, Indiji i Africi (EMEIA).

Istraživanje se temelji na 4.100 intervjua s visokorangiranim menadžerima iz 41 zemlje diljem EMEIA.

Nakon Hrvatske, stoji u izvješću, slijede Slovenija (74%) i Bugarska (68%) ispitanika navelo kako je korupcija prisutna u poslovanju tih zemlja, što ih je u tom području svrstalo na 11. i 14. mjesto ukupnog poretka.

Po pitanju važnosti promoviranja visokih etičkih standarda gotovo polovica bugarskih menadžera rekla je da je to čest slučaj. U Hrvatskoj taj udio iznosi 29%, 28% u Sloveniji, 27% u Rumunjskoj, te 21% u Srbiji.

Rumunjska vodi među zemljama u regiji po pitanju percepcije pozitivnog utjecaja na etičke standarde od strane državnih regulatora, te se nalazi na 12. mjestu. Bugarska je na 14. mjestu, a slijede Srbija, Hrvatska i Slovenija.

Što se tiče svijesti o prijavi korupcije putem telefonskih linija, ona je najviše prisutna kod Slovenaca i Bugara, koji su se smjestili na 13. i 14. mjesto.

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica