Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Izbjegličku krizu nemojte koristiti za korumpiranost

19.09.2015.

Transparency international Hrvatska smatra da je neophodno pokazati stvarnu primjenu duboke ukorijenjenosti pozitivnih društvenih vrijednosti u svakodnevni rad svih političkih institucija, pojedinaca koji obnašaju javnu vlasti i građana koji žive u Hrvatskoj.

„Dolazak velikog broja ljudi na prostor Republike Hrvatske odgovornost je ne samo onih pojedinaca koji u ovom trenutku vrše javnu vlast i imaju obavezu riješiti sadašnju situaciju, već i svakog građanina.

U aktivnostima u koje ste uključeni budite pošteni i pokažite ljudskost, humanost i odgovornost. Nemojte koristiti tuđu nevolju kako bi se opravdavali i pozivali na ekstreme.    

Koruptivno ponašanje počinje onda kada umiru sve one vrijednosti koji se protive zdravom razumu i služenju čitavom društvu.

Pozivamo svakog pojedinca da poštuje pravila i norme vlastite države, da djeluje u skladu s njima, te da se podrže napori državnih institucija i mjerodavnih tijela da se ova situacija što prije završi. “ istaknula je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

Preuzmi priopćenje

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica