Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Istražno povjerenstvo za Agrokor je nepotrebno i štetno

11.10.2017.

Transparency International Hrvatska povodom osnivanja istražnog Povjerenstva za Agrokor u predloženom sastavu smatra da je ono nepotrebno i štetno, te da će svojim djelovanjem narušavati rad neovisnih institucija iz područja borbe protiv korupcije.

Osnivanjem istražnog Povjerenstva za Agrokor u Hrvatskom saboru nakon šestomjesečnog dogovaranja političkih aktera i u predloženom sastavu je vrlo štetno za neometan rad neovisnih institcija kojima je glavna zadaća otkrivanje, procesuiranje i kažnjavanje nepravilnosti u gospodarskom poslovanju.

Da li su predloženi članovi o kojima se tjednima pregovara u parlamentu zatražili mišljene Povjerenstva za odlučivanje o sukobu intresa o mogućim rizicima za njihovo djelovanje kroz ovo tijelo?

Sada kada su javnosti dostupna revizijska izvješća rad ovog tijela je nepotreban i predstavlja kasnu reakciju na trenutno stanje, te će dodatno narušiti povjerenje građana u zakonodavnu vlast.

 Od saborskih zastupnika očekujemo da rade na promjeni loših zakona koji su omogućili ovakvo funkcioniranje sustava, a ne da se bave istraživanjem i zabavljanjem javnosti.

 

Preuzmi priopćenje

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2023 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica