Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Građani poslali snažnu poruku - nisu imali za koga glasati

27.05.2019.

Transparency International Hrvatska povodom provedenih europarlamentarnih izbora u Hrvatskoj i objavljenih rezultata smatra da nitko ne može biti zadovoljan izbornim rezultatom. Građani su jasno poručili da nemaju povjerenjau u ovakav izborni sustav.

Na dan izbora građani su dali najsnažniju poruku - njih 2,6 milijuna nije izašlo na birališta, jer nisu imali za koga glasati. Nitko ih nije uvjerio da svojim djelovanjem mogu, hoće i znaju osigurati pošten i pristojan život od vlastitog rada u Hrvatskoj.

Bilo je ovo samo jednodnevno i jednokratno pozivanje političkih aktera na demokratske standarde i pravo da kao građani biramo između ponuđenih kandidata koje su izabrala vodstva političkih stranaka ili drugi oblici političkog udruživanja.

U stvarnosti svjedočili smo danu u kojem su se odmjeravale postojeće političke snage u političkoj areni i stvarale neke nove pozicije za političko trgovanje i nastavak postojećeg nepromjenjenmog stanja za većinu hrvatskih građana.

Svjedočili smo nedostatku političke kulture, medijskom navijanju za pojedine opcije i jednoj izbornoj noći koja nam je pokazala svu potrošenost sadašnjeg političkog sustava u Hrvatskoj.   

Sada oni koji se osjećaju izbornim pobjednicima, a to su manje više svi koji su sudjelovali u izbornom procesu, moraju pronaći model prevladavanja krize sustava, jer u budućnosti više nitko neće glasati za njih – jer ih više neće biti u Hrvatskoj.„ istaknula je  Davorka Budimir, predsjednica Transparency International Hrvatska.      

Preuzmi priopćenje

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2023 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica