Volonteri TIH-a u posjetu pučkoj pravobraniteljici

Volonteri TI Hrvatska  posjetili Ured pučke pravobraniteljice u RH, te su se upoznali s njenim radom, organizacijom ureda i svim aktivnostima koje su trenutno u tijeku. 

Volonteri TI Hrvatska, s predsjednicom Davorkom Budmir, posjetili su 3. ožujka 2015. godine Ured pučke pravobraniteljice u Republici Hrvatskoj. U jednosatnom razgovoru s predstavnicima Ureda, volonteri su saznali više o ulozi ombudsmana i o području njezina djelovanja. Ured pučke pravobraniteljice brine o zaštiti ljudskih prava, suzbijanju različitih oblika diskriminacije i nečovječnog ponašanja, a u svojem radu, osim službenih godišnjih izvješća Hrvatskom saboru, Ured obrađuje i pritužbe građana kojih je tijekom 2014. godine evidentirano preko 3 000, te je broj prijava kontinuirano u porastu, ali i surađuje s udrugama civilnog društva, međunarodnim akterima i državnim institucijama. 

Nakon izlaganja naših domaćina uslijedila su mnogobrojna pitanja volontera o načinu rada Ureda, institucionalnim okvirima djelovanja, ali i kategorijama prijava povreda ljudskih prava, a Transparency International Hrvatska izrazio je želju za još snažnijom suradnjom Ureda pučke pravobraniteljice s državnim institucijama, ali i organizacijama civilnog društva koji aktivno sudjeluju u borbi protiv korupcije.

 

Posjet volontera TI Hrvatska možete pogledati i na facebook stranici Transparency International Hrvatska!

 

Galerija

Newsletter prijava

PRIJAVITE KORUPCIJU

FOTKAJTE KORUPCIJU Filtrirajte korupciju

Područje korupcije

Gospodarstvo

Politika

Javni djelatnici

Ostalo

Pravosuđe

Mjesto korupcije

Pregledajte sve
Donirajte Indeks percepcije korupcije 2015