en fr

Problem korupcije moramo riješiti sami za to nam ne treba Brisel - već stvarna politička volja vlasti i oporbe

Izjava Carla Dolana, izvršnog direktora briselske podružnice udruge Transparency International, povodom rezultata Indeksa percepcije korupcije 2016 za Hrvatsku je neprimjerena, štetna i ponižavajuća za sve hrvatske građane, te sve koji žele investitrati u Hrvatsku.

Sramotno je i ponižavajuće nazvati Hrvatsku „novim licem korupcije u Europi“. Problem korupcije u Hrvatskoj ne može biti riješen u Briselu, niti nam predstavnici stranih udruga mogu ukazivati na propuste.

Takve izjave nam mogu nanijeti štetu i opasne za sve hrvatske građane i poduzetnike koji pošteno žive od svoga rada, strane investitore i one koji nemaju kamo i ne žele otići iz Hrvatske.

Problem korupcije u Hrvatskoj može se riješiti stvarnom političkom voljom i oprdjeljenjem vlasti i oporbe, jer je korupcija rezultat pohlepe i nije povezana s lijevom ili desnom ideologijom.

Do sada je takva politička volja u Hrvatskoj izostala i vrijeme je da se situacija promijeni.

Također, vrijeme je da se središnjica njemačke udruge Transparency International u Berlinu pozabavi vlastitim funkcioniranjem i transparentnošću svoga rada kao i da poradi na kvaliteti vlastitih kadrova, kako bi dosljedno provodila načela za koja se zalaže.

To je stvarna borba protiv korupcije u svijetu. Hrvatska će problem korupcije riješiti vlastitm snagama u vlastitom interesu. istaknula je dr.sc. Davorka Budimir, predsjednica udruge Transparency International Hrvatska.

U privitku dopis Carlu Dolanu 

Dokumenti

Galerija

Prijavite korupciju
Prijavite korupciju
Primajte obavijesti

Newsletter prijava

Prijavite se