Objava za medije - Izađi na izbore to je pravo i odgovornost

Transparency International Hrvatska na dan izborne šutnje uoči parlamentarnih izbora poziva birače da izađu na izbore, promatrače i članove biračkih odbora da dosljedno provode izborna pravila, a sve ostale zainteresirane da svojim djelovanjem ne utječu na sam izborni postupak.

Nakon što smo kao građani ostali zakinuti za ravnopravno predstavljanje različitih izbornih programa i ideja o stvarnim problemima hrvatskog društva, te načinima kako ih možemo prevladati ostaje nam građansko pravo da iskoristimo snagu svog jednog glasa. Tim glasam odlučujemo o svojoj sadašnjosti i o budućnosti.

Naša zajednička odgovornost je da između ponuđenih opcija izaberemo onu koja je u stanju osigurati bolji, pošteniji i pravedniji život svakog građanina. Na biralištima budimo istinski sudionici izbornog procesa i pošteni građani. Svim sudionicima izbornog natjecanja poručujemo da budu dostojanstveni i u porazu i u pobjedi. Najvažnije je da izborni pobjednici pokažu odlučnost, snagu i odgovornost te da iskoriste potencijale i onih koji nisu pobijedili.

Vrijeme je za suradnju i stručnost svih koji hoće, znaju i mogu sudjelovati u javnim poslovima, jer smo kao društvo premali za podjele. Samo tako će istinski pobjednici parlamentarnih izbora biti svi građani.“ poručila je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

Kontakt za medije: Ured TIH-a 091 2232011, mediji@transparency.hr

Newsletter prijava

PRIJAVITE KORUPCIJU

FOTKAJTE KORUPCIJU Filtrirajte korupciju

Područje korupcije

Gospodarstvo

Politika

Javni djelatnici

Ostalo

Pravosuđe

Mjesto korupcije

Pregledajte sve
Donirajte Indeks percepcije korupcije 2015