Kruhoberec: Sporost pravosuđe je najveći problem

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv korupcije i Međunarodnog dana ljudskih prava, u emisiji "Intervju tjedna" Radija Varaždin ovog je tjedna gostovao Ivica Kruhoberec, član Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije i član Transparency Internationala Hrvatska, te glavni urednik "Varaždinskih vijesti".

U razgovoru s novinarkom i voditeljicom Andrejom Žigić Dolenec, Kruhoberec je govorio o radu Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije, razlozima korupcije u Hrvatskoj, o onima koji su za nju odgovorni, što bi trebalo učiniti, o oružju koje je nestalo iz varaždinske policije, gradonačelnicima Čehoku i Biliću...

Među ostalim, Kruhoberec je naveo kako smatra da Strategija suzbijanja korupcije nažalost ne obuhvaća ključan problem u suzbijanju korupcije u Hrvatskoj, odnosno percepcije korupcije, a to je, kako je rekao - sporost pravosuđa.

- Pravosuđe kao "treća vlast" je zatvoreno za sebe i apsolutno nema osjećaj da je dio društva na koje njihove presude i odluke utječu. Naravno da u pravosuđu ima ljudi, a rekao bih da je većina sudaca takvih, koji savjesno rade i trude se, ali, nažalost, pojedini ne shvaćaju taj problem - rekao je Kruhoberec te ukazao da bi trebalo promijeniti zakone kako bi se povećala učinkovitost pravosuđa.

Video

Newsletter prijava

PRIJAVITE KORUPCIJU

FOTKAJTE KORUPCIJU Filtrirajte korupciju

Područje korupcije

Gospodarstvo

Politika

Javni djelatnici

Ostalo

Pravosuđe

Mjesto korupcije

Pregledajte sve
Donirajte Indeks percepcije korupcije 2015