en fr

Kruhoberec: Sporost pravosuđe je najveći problem

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv korupcije i Međunarodnog dana ljudskih prava, u emisiji "Intervju tjedna" Radija Varaždin ovog je tjedna gostovao Ivica Kruhoberec, član Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije i član Transparency Internationala Hrvatska, te glavni urednik "Varaždinskih vijesti".

U razgovoru s novinarkom i voditeljicom Andrejom Žigić Dolenec, Kruhoberec je govorio o radu Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije, razlozima korupcije u Hrvatskoj, o onima koji su za nju odgovorni, što bi trebalo učiniti, o oružju koje je nestalo iz varaždinske policije, gradonačelnicima Čehoku i Biliću...

Među ostalim, Kruhoberec je naveo kako smatra da Strategija suzbijanja korupcije nažalost ne obuhvaća ključan problem u suzbijanju korupcije u Hrvatskoj, odnosno percepcije korupcije, a to je, kako je rekao - sporost pravosuđa.

- Pravosuđe kao "treća vlast" je zatvoreno za sebe i apsolutno nema osjećaj da je dio društva na koje njihove presude i odluke utječu. Naravno da u pravosuđu ima ljudi, a rekao bih da je većina sudaca takvih, koji savjesno rade i trude se, ali, nažalost, pojedini ne shvaćaju taj problem - rekao je Kruhoberec te ukazao da bi trebalo promijeniti zakone kako bi se povećala učinkovitost pravosuđa.

Video

Prijavite korupciju
Prijavite korupciju
Primajte obavijesti

Newsletter prijava

Prijavite se