Koraci za Davida - humanitarni koncert TIH-a

Volonteri Transparency Internationala Hrvatska organizatori su humanitarnog koncerta pod nazivom "Koraci za Davida" s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za operaciju stopala malenog dječaka Davida Ogrizoviću iz okolice Karlovca.

David je rođen 10. veljače 2014. godine i neposredno nakon rođenja dijagnosticiran mu je EEC sindrom - rijetka genetska bolest rascjepa usnice i nepca, te šaka i stopala. Dječak ima samo dvije kosti na mjestu šaka, te deformirana stopala. Uz sve to  ima Ektodermalnu displaziju zbog koje nepravilno rastu kosa, trepavice, obrve, nokti i zubi. Potrebna mu je operacija stopala kako bi mu se ispravili prsti na nogama što bi mu omogućilo normalan hod i nošenje obuće. Sveučilišna bolnica u Mannheimu u Njemačkoj izvodi ovakve operativne zahvate, a Davidova je rezervirana za ožujak 2015. godine. Ukupan iznos potreban za operaciju iznosi 15 tisuća eura.

Volonteri TIH-a odlučili su pomoći u prikupljanju sredstava organiziranjem koncerta dan nakon Davidovog prvog rođendana, 11. veljače 2015. u Malom pogonu Tvornice kulture u Zagrebu s početkom u 21 sat. Te večeri atmosferu će zagrijati orijentalni plesni ansambl Apsaradhe egzotičnim plesnim točkama, a ostatak večeri zagrebački bend Mačci osigurat će pregršt dobre zabave svirajući prerade RHCP-a, The Black Keys-a i mnogih drugih. Nakon koncerta slijedi after party i DJ Joe2Shine, kako bi zabava za one koji se odluče pomoći bila potpuna. Cijena karte iznosi 30 kuna.

Odlučili smo se organizirati koncert za malog Davida, jer i on ima pravo na sretan i zdrav život. Solidarnost, suosjećanje i briga za ljude oko nas je najmanje što kao pojedinci možemo učiniti. Zadatak je nevladinog sektora da potakne aktivizam i pozitivne društvene vrijednosti kako bismo se kao društvo promijenili i djelovali na pozitivan način.

Akcija „Koraci za Davida“ koju organiziramo ima za cilj pokazati da se humanitarne akcije mogu organizirati i provesti na pravedan, pošten i transparentan način, a da je pri tome pomoći drugome na prvom mjestu. Beskrajno smo zahvalni svima koji su nam pri tome pomogli pokazujući što u stvarnosti znači društveno odgovorno poslovanje. Pomoći i pritom se zabaviti, nagrada je svakome tko odluči pustiti Davidove male korake u svoj život!“ , poručio je volonter Srđan Kerčević koordinator akcije.

Sredstva je moguće donirati i putem izdvojenog transakcijskog računa primatelja Transparency International Hrvatska, IBAN: HR14 2340 0091 5106 9524 3, SWIFT CODE: PBZGHR2X u Privrednoj banci Zagreb.

Kontakt za medije:  mediji@transparency.hr

Organizatori akcije (volonteri): Anita Rengel (+385 98 178 2093) i Srđan Kerčević (+385 95 803 2179) 

Dokumenti

Newsletter prijava

Konferencija

Napomene

PRIJAVITE KORUPCIJU

FOTKAJTE KORUPCIJU Filtrirajte korupciju

Područje korupcije

Gospodarstvo

Politika

Javni djelatnici

Ostalo

Pravosuđe

Mjesto korupcije

Pregledajte sve
Donirajte Indeks percepcije korupcije 2015