en fr

Josip Kregar - osnivač Transparency International Hrvatska iznenada preminuo

 

  

       Transparency International Hrvatska povodom iznenadne smrti osnivača i prvog predsjednika Transparency International Hrvatska prof. Josipa Kregara izražava duboku sućut obitelji i kolegama prisjećajući se čovjeka koji je zaslužan  za mnoga zakonodavna rješenja u prevenciji borbe protiv korupcije u Hrvatskoj.

U svibnju 2000. godine profesor Josip Kregar osnovao je udrugu Transparency International Hrvatska i izabran je za prvog predsjednika. Od tada pa do danas njegov doprinos bio je u javnom zagovaranju mnogih prijedloga i rješenja za transparentniju i pravedniju Hrvatsku.

Neka njegove riječi o tome da se korupcija isplati ako ostane neotkrivena i nekažnjena budu trajni motiv svima nama da se borimo i vjerujemo u pravednije i poštenije društvo u kojem će svaki pojedina moći živjeti od vlastitog rada u Hrvatskoj.

Neka vrijednosti poput poštenja i odgovornosti budu trajni putokaz u svakodnevnom djelovanu u javnom prostoru. Profesore Kregar Iskreno hvala na svemu.“ istaknula je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

 

Kontakt za medije: Ured TIH-a 091 2232011, mediji@transparency.hr

Dokumenti

Prijavite korupciju
Prijavite korupciju
Primajte obavijesti

Newsletter prijava

Prijavite se