Hrvatski građani umorni su od svakodnevnih korupcijskih afera, nepoštenog i neodgovornog rada pojedinaca na pozicijama moći i praznih obećanja koja nikamo ne vode

Transparency international Hrvatska smatra da su korupcijske afere kojima svakodnevno svjedočimo dokaz rastakanja strukture svih institucija i društva u cjelini.

Korupcija izravno onemogućava funkcioniranje državnih institucija i danas za naše društvo predstavlja sistemski problem. Razaranjem moralne skale vrijednosti, direktno su ugrožena ljudska prava građana u najširem smislu te riječi. Krše se prava na društvenu jednakost i sprječava se razvoj i napredak Hrvatske.

„Krajnje je vrijeme da koruptivno ponašanje neodgovornih pojedinaca izazove opću osudu cijelog društva. Još je važnije da sustav vlasti ugradi kontrolne mehanizme kojim bi se korumpirani i nepošteni pojedinci udaljili iz javnog života.

Rješenja postoje, jednostavna su i brzo primjenjiva. Ono što nedostaje je odlučnost i politička volja i vlasti i oporbe da se ovakvo stanje promijeni. Prestanite razotkrivati korupcijske afere za međusobna dnevno politička obračunavanja političkih aktera.

I na kraju prosječnom hrvatskom građaninu je svejedno tko je na vlasti. Važno mu je da  nije gladan, da ima krov nad glavom da ima svoje dostojanstvo i da nema straha za budućnost.“ istaknula je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

Preuzmi priopćenje 

 

Newsletter prijava

Konferencija

Napomene

PRIJAVITE KORUPCIJU

FOTKAJTE KORUPCIJU Filtrirajte korupciju

Područje korupcije

Gospodarstvo

Politika

Javni djelatnici

Ostalo

Pravosuđe

Mjesto korupcije

Pregledajte sve
Donirajte Indeks percepcije korupcije 2015