Dopis Europske komisije TIH-u

Europska je komisija udruzi Transparency International Hrvatska poslala zahvalu za podršku prvom Antikorupcijskom izvješće Europske unije:

Poštovana gđo. Budimir,

Hvala Vam na Vašim lijepim riječima kao i na punoj potpori Antikorupcijskom izvješću Europske unije. Izvješće će, nadamo se, pružiti svima – kreatorima javne politike, javnosti, medijima i praktičarima – koristan alat za unapređivanje nacionalne antikorupcijske politike. Izvješće koje smo upravo objavili je prvi korak. To je prvi puta da imamo potpun pregled stanja u svim zemljama članicama, i niz prijedloga kako krenuti naprijed. Željela bih u tom kontekstu još jednom naglasiti važnost sugestija iznesenih u Izvješću, jer su to glavni elementi na temelju kojih se nadamo da ćemo tijesno surađivati tijekom odgovarajućeg praćenja budućeg stanja. Komisija će nastaviti s praćenjem antikorupcijskih politika u svim državama članicama, uključujući i Hrvatsku, a također će pomno motriti način na koji se sugestije Antikorupcijskog izvješća EU slijede u narednom razdoblju.

Suradnja s civilnim društvom, a posebice s Transparency Internationalom, vrlo je važna za rad Komisije na Antikorupcijskom izvješću EU kao i za razvoj antikorupcijske politike u cjelini. Radujemo se budućoj suradnji s Vama u tom pogledu.

Lijep pozdrav,

Anabela Gago

 

Newsletter prijava

PRIJAVITE KORUPCIJU

FOTKAJTE KORUPCIJU Filtrirajte korupciju

Područje korupcije

Gospodarstvo

Politika

Javni djelatnici

Ostalo

Pravosuđe

Mjesto korupcije

Pregledajte sve
Donirajte Indeks percepcije korupcije 2015