Antikorupcijski sat za učenike VI. gimnazije u Zagrebu

U petak, 27. veljače, 2015. godine, TI Hrvatska nastavio je provođenje Antikorupcijskog sata u srednjim školama, ovoga puta u Gornjogradskoj gimnaziji Zagreb, osnažen angažmanom naših volontera. Uvodnu riječ održala je predsjednica TIH-a, Davorka Budimir, dok su naši volonteri Anita, Ivana i Srđan s učenicima proveli modul antikorupcijskog sata kroz interatktivne igre upoznavanja i planske igre, predavanja o korupciji te nagradnog kviza.

Učenici četvrtog razreda opće gimnazije aktivno su sudjelovali u radionici, te su pokazali izniman interes za borbu protiv korupcije, kao i svijest o štetnim učincima mita i korupcije, ali i sukoba interesa.

Učenici su identificirali kako najviše korupcije postoji u politici, zdravstvu, obrazovnom sustavu, a naši su im volonteri ukazali na uzroke i razloge pojave korupcije u javnom i privatnom sektoru te najefikasnijim sredstvima u suzbijanju korupcije poput transparentnosti, odgovornog glasovanja na izborima te solidarnost i podrška zviždačima.

Anitkorupcijski sat je završio evaluacijom modula, a maturanti su pokazali veliki interes za promišljanje o suzbijanju korupcije u budućnosti.

 

Vie pogledajte u našoj facebook galeriji!

Galerija

Newsletter prijava

Konferencija

Napomene

PRIJAVITE KORUPCIJU

FOTKAJTE KORUPCIJU Filtrirajte korupciju

Područje korupcije

Gospodarstvo

Politika

Javni djelatnici

Ostalo

Pravosuđe

Mjesto korupcije

Pregledajte sve
Donirajte Indeks percepcije korupcije 2015