Antikorupcijski sat za učenike Trgovačke škole Zagreb

TI Hrvatska nastavio je provođenje projekta "Antikorupcijski sat u srednjim školama" s učenicima zagrebačke Trgovačke škole. Uvodnu riječ održala je predsjednica Transparency Internationala Hrvatska, Davorka Budimir, dok su volonteri Anita Rengel, Ivana Hajtok, Magdalena Krmpotić, Yvonne Mašić,Tanja Ratković i Srđan Kerčević uveli učenike u problem korupcije, te ih educirali o njenim štetnim učincima, ali i kako izbjeći korupciju te kako djelovati na pošten, transparentan i odgovoran način.

Učenici su tijekom modula saznali odgovore na pitanja: "Gdje se skriva korupcija?", "Što je sukob interesa i kako ga izbjeći?", "Što znači biti korumpiran?", "Što je transparentnost?", a upoznati su i s ciljevima i ulogom Transparency Internationala u Hrvatskoj, ali i svijetu.

Sudjelujući u interaktivnoj igri, srednjoškolci su u odličnoj atmosferi raspravljali o iskustvima s problemom korupcije, ali i ponudili mladenački pogled na borbu protiv korupcije.

 

U galeriji pogledajte dijelić atmosfere sa antikorupcijskog sata, a više pogledajte i na facebook stranici Transparency International Hrvatska!

 

 

 

Galerija

Newsletter prijava

PRIJAVITE KORUPCIJU

FOTKAJTE KORUPCIJU Filtrirajte korupciju

Područje korupcije

Gospodarstvo

Politika

Javni djelatnici

Ostalo

Pravosuđe

Mjesto korupcije

Pregledajte sve
Donirajte Indeks percepcije korupcije 2015