Što očekujemo od potpisnika Deklaracije ?

S obzirom da je Deklaraciju protiv korupcije potpisala većina političkih stranaka koji sudjeluju na parlamentarnim izborima za zastupnike u Hrvatskom saboru očekujemo da će se sve ono što se deklarativno podržava biti pretočeno u dokumente, stvarno političko ponašanje i djelovanje svakog pojedinca koji će biti u mogućnosti aktivno djelovati.

To se odnosi na sve političke opcije i sve poslije izborne statuse u kojima će se naći politički akteri nakon objave izbornih rezultata 8. studenog 2015. godine.

Građani Republike Hrvatske imaju pravo na život u nekorumpiranoj državi. Imaju pravo na odgovorne nositelje vlasti. Imaju pravo na život od vlastitog rada i rezultata koje pri tome ostvaruju. Imaju se pravo osloboditi straha i preuzeti odgovornost da vlastitom inicijativom utječu na to da se nepošteni pojedinci udalje od javih poslova.  

Građani Republike Hrvatske siti su neispunjenih obećanja i čekanja da će im jednog dana biti bolje. To i takvo bolje zaslužujemo već danas i očekujemo da više niti jedan pojedinac na pozicijama javne vlasti neće svoje privatne interese, koruptivno ponašanje i djelovanje stavljati ispred prava svakog građanina da živi u društvu koje korupciju ne toleira.

Dokumenti

Galerija

Newsletter prijava

PRIJAVITE KORUPCIJU

FOTKAJTE KORUPCIJU Filtrirajte korupciju

Područje korupcije

Gospodarstvo

Politika

Javni djelatnici

Ostalo

Pravosuđe

Mjesto korupcije

Pregledajte sve
Donirajte Indeks percepcije korupcije 2015