Zašto bi se Transparency International očitovao o Agrokoru ?

Komentar na današnju objavu Transparency Internationala kojom ponovno naglašavaj kako u Hrvatskoj ne postoji TI te kako se TI nije očitovao o slučaju Agrokor?

Točno je da u Hrvatskoj ne postoji Transparency International.

O situaciji u slučaju Agrokor očitovala se hrvatska udruga Transparency International Hrvatska koja legitimno i legamno koristi ime i znak u skladu sa Zaknom o udrugama i svim pozitivnim propisima Republike Hrvatske, a što se može provjeriti uvidom u Registru udruga.

Udruga Transparency International Hrvatska tu je da štiti hrvatske nacionalne interese u borbi protiv korupcije, a ne da bude ispostava tuđih netransparentnih interesa i kriterija.

Transparency International nije međunarodna organizacija, već njemačka nevladina udruga i u tom smislu ne vidimo njihov interes da se bore protiv korupcije u Hrvatskoj.

Poučeni vlastitim iskustvom sigurni smo da svu svoju pažnju moraju usmjeriti na transparentnost vlastite organizacije, te jasne procedure koje su u našem slučaju izostale. To će biti stvarna borba protiv korupcije.

 

Za dodatna pitanja ili pojašnjenja stojimo na raspolaganju, a sve informacije o našem radu dostupne su www.transparency.hr

Dokumenti

Newsletter prijava

PRIJAVITE KORUPCIJU

FOTKAJTE KORUPCIJU Filtrirajte korupciju

Područje korupcije

Gospodarstvo

Politika

Javni djelatnici

Ostalo

Pravosuđe

Mjesto korupcije

Pregledajte sve
Donirajte Indeks percepcije korupcije 2015