Problem korupcije moramo riješiti sami za to nam ne treba Brisel - već stvarna politička volja vlasti i oporbe

Izjava Carla Dolana, izvršnog direktora briselske podružnice udruge Transparency International, povodom rezultata Indeksa percepcije korupcije 2016 za Hrvatsku je neprimjerena, štetna i ponižavajuća za sve hrvatske građane, te sve koji žele investitrati u Hrvatsku.

Sramotno je i ponižavajuće nazvati Hrvatsku „novim licem korupcije u Europi“. Problem korupcije u Hrvatskoj ne može biti riješen u Briselu, niti nam predstavnici stranih udruga mogu ukazivati na propuste.

Takve izjave nam mogu nanijeti štetu i opasne za sve hrvatske građane i poduzetnike koji pošteno žive od svoga rada, strane investitore i one koji nemaju kamo i ne žele otići iz Hrvatske.

Problem korupcije u Hrvatskoj može se riješiti stvarnom političkom voljom i oprdjeljenjem vlasti i oporbe, jer je korupcija rezultat pohlepe i nije povezana s lijevom ili desnom ideologijom.

Do sada je takva politička volja u Hrvatskoj izostala i vrijeme je da se situacija promijeni.

Također, vrijeme je da se središnjica njemačke udruge Transparency International u Berlinu pozabavi vlastitim funkcioniranjem i transparentnošću svoga rada kao i da poradi na kvaliteti vlastitih kadrova, kako bi dosljedno provodila načela za koja se zalaže.

To je stvarna borba protiv korupcije u svijetu. Hrvatska će problem korupcije riješiti vlastitm snagama u vlastitom interesu. istaknula je dr.sc. Davorka Budimir, predsjednica udruge Transparency International Hrvatska.

U privitku dopis Carlu Dolanu 

Dokumenti

Galerija

Newsletter prijava

PRIJAVITE KORUPCIJU

FOTKAJTE KORUPCIJU Filtrirajte korupciju

Područje korupcije

Gospodarstvo

Politika

Javni djelatnici

Ostalo

Pravosuđe

Mjesto korupcije

Pregledajte sve
Donirajte Indeks percepcije korupcije 2015