Odgovorni su lideri političkih stranaka - vrijeme je za kulturu dijaloga

Parlamentarni izbori su završili. Lideri političkih stranaka dužni su odgovornim ponašanjem štititi integritet političkih institucija, važnost političkih stranaka u demokratskim procesima i biti primjer kako bi se očuvalo povjerenje građana u institucije vlasti.

„Lideri političkih stranaka koji su izbornim rezultatom osigurali obnašanje vlasti u budućem razdoblju, bez obzira hoće li biti u vlasti ili u oporbi, dužni su svojim ponašanjem biti primjer odgovornih i učinkovitih pojedinaca. Vaš je zadatak poštivanje volje birača i izbornih rezultata, a ne politička trgovina, te borba za vlastite pozicije i privilegije.

Unutarstranački obračuni u javnom prostoru su nedopustivi i sramotni. Pokazuju ozbiljnu krizu vodstva političkih stranaka i temeljno nepoznavanje zajamčenih ljudskih prava  svakog pojedinca na slobodu misli i izražavanja.

Nedopustivi su obračuni političkih protivnika u javnom prostoru kako bi ih se osramotilo i eliminiralo.

Lideri političkih stranaka konačno se moraju početi javno zalagati za pravo na iskazivanje različitih stavova i mišljenja u kulturi dijaloga, uz poštivanje Ustava, zakona i međunarodnih konvencija kao temeljnih vrijednosti demokratskog poretka.

Preuzmi priopćenje

Newsletter prijava

PRIJAVITE KORUPCIJU

FOTKAJTE KORUPCIJU Filtrirajte korupciju

Područje korupcije

Gospodarstvo

Politika

Javni djelatnici

Ostalo

Pravosuđe

Mjesto korupcije

Pregledajte sve
Donirajte Indeks percepcije korupcije 2015