Istražno povjerenstvo za Agrokor je nepotrebno i štetno

Transparency International Hrvatska povodom osnivanja istražnog Povjerenstva za Agrokor u predloženom sastavu smatra da je ono nepotrebno i štetno, te da će svojim djelovanjem narušavati rad neovisnih institucija iz područja borbe protiv korupcije.

Osnivanjem istražnog Povjerenstva za Agrokor u Hrvatskom saboru nakon šestomjesečnog dogovaranja političkih aktera i u predloženom sastavu je vrlo štetno za neometan rad neovisnih institcija kojima je glavna zadaća otkrivanje, procesuiranje i kažnjavanje nepravilnosti u gospodarskom poslovanju.

Da li su predloženi članovi o kojima se tjednima pregovara u parlamentu zatražili mišljene Povjerenstva za odlučivanje o sukobu intresa o mogućim rizicima za njihovo djelovanje kroz ovo tijelo?

Sada kada su javnosti dostupna revizijska izvješća rad ovog tijela je nepotreban i predstavlja kasnu reakciju na trenutno stanje, te će dodatno narušiti povjerenje građana u zakonodavnu vlast.

 Od saborskih zastupnika očekujemo da rade na promjeni loših zakona koji su omogućili ovakvo funkcioniranje sustava, a ne da se bave istraživanjem i zabavljanjem javnosti.

 

Preuzmi priopćenje

Newsletter prijava

Konferencija

Napomene

PRIJAVITE KORUPCIJU

FOTKAJTE KORUPCIJU Filtrirajte korupciju

Područje korupcije

Gospodarstvo

Politika

Javni djelatnici

Ostalo

Pravosuđe

Mjesto korupcije

Pregledajte sve
Donirajte Indeks percepcije korupcije 2015