Hrvatska nije novo lice korupcije u Europi

Izjave briselskog akiviste Transparency Internationala Carla Dolana opasne su i štetne za Hrrvatsku. 

Hrvatska ima problema s borbom protiv korupcije, ali ovakve neutemeljene izjave nanose direktnu štetu Hrvatskoj. Tko će ulagati u Hrvatsku nakon ovakve netočne, manipulirajuće izjave jednog briselskog aktiviste? 

Prema ovogodišnjim rezultatima Indeksa percepcije korupcije čak 16 država diljem svijeta imalo je pad na ljestivi od dva boda kao i Hrvatska. U Europskoj uniji lošiji rezulta od Hrvatske ima Mađarska (48), Rumunjska (48), Italija (47), Grčka (44) i Bugarska.

Na temelju kojih parametara se onda izdvaja Hrvatska kao "novo lice", osim da se sramotno manipulira rezultatima i metodologije istraživanja koje bi trebalo dovesti u pitanje iz više raloga? 

Zbog svega ovoga TI Hrvatska je uputio pisma predjedniku Europske komisije J.C Junkeru i  prvom potpredsjedniku Timmermanu kako bi skrenuo pozornost na štetnost ovakvih izjava. 

Njemačka udruga Transparency International nema pravo prozivati Hrvatsku, a bilo bi dobro da se pozabavi svojim unutrašnjim problemima funkcioniranja udruge, odnosom prema podružnicama i transparentnosšću svoga rada. Tek tada može prozivati druge i ukazivati na borbu protiv korupcije diljem svijeta. 

Dokumenti

Galerija

Newsletter prijava

PRIJAVITE KORUPCIJU

FOTKAJTE KORUPCIJU Filtrirajte korupciju

Područje korupcije

Gospodarstvo

Politika

Javni djelatnici

Ostalo

Pravosuđe

Mjesto korupcije

Pregledajte sve
Donirajte Indeks percepcije korupcije 2015